s

News

Nica Chica Fotoshoot -Lekker Saudalicious recept in het Lá e Cá servies!

Nica Chica Fotoshoot -Lekker Saudalicious recept in het Lá e Cá servies!

Olá,

De liefde voor mijn geboorteland Portugal met al haar pracht en praal is onbeschrijfelijk groot.  De manier van leven, het eten en de materialen die er gebruikt worden zijn heel anders dan dat ik hier in Nederland gewend ben. Die levensstijl, en het rustige maar krachtige gebruik van de materialen, wil ik met je delen. Tijdens mijn marktdagen en proeverijen vertel ik je graag alles over de producten uit mijn geboorteland. Hoe leuk is het dan om mensen te ontmoeten die deze liefde met mij delen?
Op de bekende SWAN-market kwam ik Nicole tegen. Nicole is van Nica Chica, waar ze haar liefde voor food, servies en fotografie kan samenvoegen tot één geheel. De geweldige manier waarop zij haar voorliefde naar buiten brengt, haar creatieve blik, dat wilde ik met mijn spetter servies. Als je haar posts ziet, snap je helemaal wat ik bedoel. Alles is zo perfect gestyled alsof je zo aan kan schuiven. Daar ontstond het idee om samen een shoot te doen om de producten van Lá e Cá mooi in beeld te krijgen.
Maar alleen servies met de voedingsproducten van Lá e Cá? Kon dat niet anders? Zo kwam ik via Instagram bij Sabine terecht. Sabine is van Saudalicious, waar ze haar liefde voor de Portugese keuken en de rustige manier van leven met jou wilt delen. Deze Nederlandse dame heeft een Portugese moeder, dus de onvoorwaardelijke liefde voor het land stroomt ook in haar bloed. Hoe ze het zelf ook mooi verwoordt: ‘Saudalicious is een weerspiegeling van mijn zoektocht naar de balans tussen het optimaal genieten en goed voor jezelf zorgen.’
Al snel hadden we samen mooie gesprekken en kwamen er ideeën tot bloei. De heerlijke recepten van Saudalicious, gemaakt met Lá e Cá-ingredienten in een geweldig plaatje door Nica Chica gestyled.

Lá e Cá Portugese oven schaal      

Zo gezegd, hier is een perfect match! Samen hebben we een super shoot gedaan. Wij willen jou een middagje meenemen naar Portugal voor een heerlijke maaltijd. Binnen no time kan je genieten van een heerlijke en simpele salade, geserveerd in het prachtige spetter aardewerk servies van Lá e Cá.

Recept voor 2 personen:

Voor de geroosterde druiven:

1 flinke tros witte druiven

1 flinke tros rode druiven

grof zeezout naar smaak

een paar takjes verse tijm naar smaak

2 tl honing

2 el extra vierge olijfolie Passeite

1 grote rode ui

De overige ingrediënten voor de salade:

150 g lupine boontjes

80 g Portugese schapenkaas

1 rode paprika

1 groene paprika

4 handjes rucola

Voor de dressing:

4 el extra vierge olijfolie Passeite

1 tl honing

1/2 el mosterd

1/2 buisje gedroogde paprikasnippers van um grama

2 el witte wijnazijn

Voor bereidingswijs van deze recept en nog meer lekker recepten check Saudalicious blog hier

Geniet ervan!

PS - Wil je mooie foto’s van jezelf en of familie maken? Of ben je op zoek naar lifestylefotografie of grafisch ontwerp, dan adviseer ik je om contact te nemen met Nica Chica. Hier vind je haar website

Beijinhos Rita

Nica Chica over Lá e Cá

Nica Chica over Lá e Cá

 

Het leuke aan deelname van een lifestylemarkt is dat je zoveel mensen leert kennen, die allemaal hun eigen unieke producten verkopen. Maar tegelijkertijd is dit ook een gevaar voor eigen portemonnee..

Zo stond ik afgelopen zondag in Tilburg naast LÁeCÁ, een kleinbedrijf met producten die 'geboren' zijn in Portugal. LÁeCÁ heeft een brug gebouwd tussen haar eigen thuishaven Portugal en Nederland, om ons de rijke Portugese cultuur te laten voelen en proeven met typisch Portugese producten van eten, tot design en echt vakmanschap.

Ik kon het niet laten om ook wat mee te nemen en kocht een cadeautje voor mezelf. Het schaaltje is van keramiek, een traditioneel materiaal, maar met de afwerking in een modern jasje gestoken. De prachtige bloemen kruidenthee, welke ook goed werkt bij een zere keel. Het maken van de thee zelf laat je al beter voelen, zo vrolijk, kleurrijk en geurig. In het glazen potje zit zout van Salines of Rio Maior, gekruid met citrus, lavendel en oregano. Lekker bij vis, rijst of een salade.

 

Lá e Cá Blog Posts

Lá e Cá Blog Posts

With the Lá e Cá blog posts, we want to share our thoughts and passions about Portugal, tell you the history of our products and we will keep you updated about our markets agenda.